Cześć! Dziś kolejny #przepis na #sushi #maki z łososiem. Tym razem jest to maki w panierce panko, na ciepło! Chrupiące i przepyszne. Musicie wypróbować ten przepis :D
Na najlepszą szóstkę, która pozostała w programie w tym odcinku czeka wspaniała niespodzianka, ale też bardzo trudne zadanie. W kuchni MasterChefa spotkają się ze swoimi najbliższymi i to z nimi będą musieli przygotować piękne, kolorowe i smaczne sushi. Zanim uczestnicy przygotują swoje konkursowe sushi, zobaczą, jak robi to sushi master Chun Fai Tsang. Po miłym rodzinnym gotowaniu przyjdzie czas na konkurencję eliminacyjną, która będzie prawdziwym wyścigiem z czasem. Każdy z uczestników będzie musiał przygotować aż trzy potrawy, a czasu będzie na to bardzo niewiele. Zadanie super wymagające, ale trudno się dziwić — to będzie walka o wejście do ćwierćfinału!!!
Dziś domowe sushi z tuńczykiem na 3 różne sposoby… a tak naprawdę w efekcie zrobiłam aż 5 wariantów;) Wszystkie z tuńczykiem z zalewy, więc nie z surową rybą. Smakują super, pięknie wyglądają i sprawdzą się zarówno na obiad, kolację, jak i w roli przekąski na wynos. Całość idzie prosto i w miarę szybko.
W odcinku:
— O ryżu 00:37
— Sałatka z tuńczyka 01:13
— Uramaki z sałatką z tuńczyka 02:18
— Maki z tuńczykiem i papryką 03:54
— Maki z tuńczykiem, papryką i chrzanem 04:58
— Uramaki z tuńczykiem i papryką 05:47
— Kulki z tuńczykiem 06:43
— Jak kroić i podawać 07:27
— Na wynos 08:53
— Skąd pomysł na takie sushi 09:05
składniki:
1/2 kg kaszy jęczmiennej grubej
1/2 kg surowych ziemniaków
2 jajka
2 cebule
garść suszonych grzybów
0,5 l wody z grzybów
1 l bulionu warzywnego woda z parzenia liści
masło do smażenia
1 kapusta
sól, pieprz do smaku