Japans most prized bluefin tuna comes from a town called Ōma where a HON-MAGURO auctioned in Tsukiji once fetched $1.4M (2003). Oma Maguro is a brand. Just the location its caught increases the price of the tuna by as much as 20%! I traveled to the town on the tip of Japans Honshu Island in Aomori prefecture to find out if the taste lives up to its reputation.
★ OUT TO SEA
First I go out to the middle of the Tsugaru Straight between Honshu and Hokkaido to see where the maguro come from. The sea is rough out there and fisherman challenge themselves with line and pole to catch a prized bluefin.
★ CUTTING UP A TUNA
I visit Oomanzoku to watch owner Takeuchi-san cut up a newly purchased hon-maguro from Tsukiji. He puts on a show 3-4 times a week and after the cut, I went in for a sashimi platter (3000 yen / $30)
★ AT THE RESTAUARNT
I moved on to HAMA SUSHI for a 7-course meal consisting of only OMA MAGURO! Menu listed below.
★ WHY IS OMAS BLUEFIN TUNA THE BEST IN JAPAN (and the world)?
According to Takeuchi-san, the bluefin in this area eat a lot of squid and that gives their meat extra tasty fat and good consistency which is prized in Japan. The Otoro (light pink fatty tuna) is by far the best Ive ever tasted!
NOTE about Bluefin Tuna overfishing / endangered status:
I was concerned about this but what I learned is that the maguro here are not net fished by big boats. They are pole and string caught meaning local fisherman dont catch more than a few at a time.
Please take note that Aomori prefecture has laws in place and although other prefecture have different laws, the fisherman of Ōma have a profound deal of respect for the hon-maguro. Despite what you hear in the news, I did not see any kind of abuse. I personally do not eat much maguro because of the news, and any maguro that is too cheap has most likely come from larger ships over fishing an area and of low quality. Omas fishing practice is the opposite, its reputation important to the city. * I felt it important to include this.
This show has been created and produced by John Daub ジョン・ドーブ. Hes been living and working in Japan for over 19 years and regularly reports on TV for Japans International Channel. ONLY in JAPAN is a registered trademark. This content cannot be reused for any purpose without the consent of the creator as stipulated in the YouTube license and copyright.
Вторая часть видео о ночном рынке в Сишуанбаньна, пробуем много разных местных блюд
— Доставка грузов из Китая в Россию и Белоруссию от 48 часов, и от 1.3$ за кг груза с растаможкой, по поводу доставки писать Сане:
Страница ВК Сани vk.com/id448352726
Whatsapp 79994624654
— Оптовая продажа детских колясок и запчастей к ним vk.com/id448352726
Whatsapp 79994624654
— Как мы познакомились? youtu.be/htjZg4_Ki5I
— Страница ВК Юли vk.com/id230874248
Жизнь в Гуанчжоу, бизнес с Китаем, детский сад и школа для детей, квартира и жилой комплекс (гарден), собственный мото-транспорт, китайская еда. Зачем всей семьей переезжать в Китай и что там делать?
Youtube канал LaoWai о жизни русской семьи в Китае www.youtube.com/channel/UCo56Dl99d2thnk5GyrHcr1Q
Instagram www.instagram.com/slavaschekin/
Наша планета просто огромная. На ней проживает более 7 млрд. человек, и с учетом этого неудивительно, что на Земле существует невероятное и колоссальное разнообразие всевозможных кухонь и блюд, традиционных для того или иного народа. Но далеко не все интересные блюда, которые готовятся в разных точках Земли, могут похвастаться изысканным вкусом и ароматом — некоторые из них, помимо всего прочего, еще и очень опасные и ядовитые. В этом выпуске все самые лучшие, невероятные, удивительные, необычные, интересные и познавательные факты о самых опасных блюдах в мире, о которых вы не знали. От необычного осьминога с движущимися щупальцами, которые могут присосаться к горлу, до кровавых моллюсков, вызвавших эпидемию в Китае. С вами Smart Pizza, и интересная подборка топ 10 самых опасных блюд в мире.
Что нужно, чтобы построить успешный ресторанный бизнес в Китае? Ответ на этот вопрос точно знает Цинь Линьцзы – владелица самого большого ресторана китайской кухни в мире.
Комментарии к видео проходят модерацию. Мы оставляем за собой право удалять те комментарии, которые содержат оскорбления, призывы к насилию, клевету, ругательства, рекламу или спам. К сожалению, у нас нет возможности модерировать комментарии в режиме реального времени, поэтому ваш комментарий будет опубликован не сразу. Спасибо за понимание!
ऋषिकेश में गंगा आरती महा शिवरात्रि, परमार्थ निकेतन। गंगा आरती सीरीज #01
Other Videos goo.gl/88PYTC
I shot this video in 2004 in Rishikesh. Good quality.
#Aarti is derived from the Sanskrit word ārātrika (आरात्रिक), which means something that removes rātrī, darkness (or light waved in darkness before an icon). Another word from which Aarti is thought to be derived is the Sanskrit word Aaraartikyam A Marathi language reference says it is also known as Mahaneeranjana.
Aarti is said to have descended from the Vedic concept of fire rituals, or homa. In the traditional aarti ceremony, the flower represents the earth (solidity), the water and accompanying handkerchief correspond with the water element (liquidity), the lamp or candle represents the fire component (heat), the peacock fan conveys the precious quality of air (movement), and the yak-tail fan represents the subtle form of ether (space). The incense represents a purified state of mind, and one’s «intelligence» is offered through the adherence to rules of timing and order of offerings. Thus, one’s entire existence and all facets of material creation are symbolically offered to the Lord via the aarti ceremony.The word may also refer to the traditional Hindu devotional song that is sung during the ritual.
Теплые вязанные шапочки, шарфики и варежки с ярким языческим орнаментом. Уютные кафе средневековья с камином и котиком, греющим свои лапки возле него. Большая кружка чая с травяным бальзамом. Улочки с брусчаткой и кукольными домиками не похожими один на другой. Всё это — маленькая рождественская сказка в бывшей Республике Советского Союза, а ныне Прибалтийская сторона Европы — Латвия.
В этот раз наш Гастрономический Тур пройдет по столице — Риге, также заедем к холодному Балтийскому морю Юрмалы. Мы решили не разделять Тур на несколько видео по заведениям, а объединили все в одном небольшом обзоре. Покажем город глазами туристов так, как будто бы Вы сами его посетили.
Это не коммерческая ТВ программа, поэтому все обзоры мы делаем беспристрастными.
Ну и конечно львиную долю видео займут интересные гастрономические заведения в которые мы советуем заглянуть. Как всегда покажем цены и в конце видео укажем точные GPS координаты, чтобы вы смогли легко найти заинтересовавшее Вас местечко.