Популярная китайская кухня. Битый огурец, курица гунбао, лапша с овощами


Школа китайского языка в Яншо (купон DenvasTV даёт скидку 200 юаней) bit.ly/2YWqUfl
Сайт ресторана www.cooking-in-yangshuo.com/
Лапша в трущобах youtu.be/F4GJ-3E9Vwc
Как на севере Китая готовят лягушек youtu.be/coUiK5lbdmo
Как готовят пельмени с применением тесака youtu.be/Cl6WvWVCa_o

Рецепты блюд из подаренной в ресторане памятки.

Огурец в уксусе и соусе чили (битый огурец).
Основные ингредиенты:
150 г холодного огурца нарезать на куски длиной около 5 см и расплющить их широким ножом;
3 зубчика чеснока раздавить;
10 шт сильно прожаренного арахиса раздавить на кусочки.
Способ приготовления
1. 3 столовой ложки (ст.л.) темного рисового уксуса, 2 ст.л. соевого соуса, 0,5 ч.л. соли, 1 ст.л. сахару, 1 ст.л. растительного масла с острым перцем перемешать в миске.
2. добавить чеснок и несколько капель кунжутного масла в полученный соус и полить получившейся массой огурцы.
3. сверху посыпать арахисом.
4. если у вас нет растительного масла с острым перцем, можно добавить в блюдо мелко порезанный перец чили.

Лапша с травой.
Основные ингредиенты:
100 г лапши быстрого приготовления замочить в горячей воде для придания ей мягкости, затем остудить холодной водой;
20 г моркови, 50 г травы порезать на тонкие кусочки длиной 5 см;
2 зубчика чеснока порезать;
2 перышка зеленого лука порезать на отрезки по 3 см.
Способ приготовления
1. Разогреть 2 ст.л. масла в воке, убавить огонь и пожарить-потушить чеснок на медленном огне, затем добавить все овощи, посолить, перемешать и вынуть из вока.
2. Обжарить в лапшу в масле, добавить 1 ст.л. устричного соуса, 1 ст.л. соевого соуса, перемешать с овощами.
3. Добавить зеленый лук, немного белого перца и несколько капель кунжутного масла.

Курица гунбао.
Основные ингредиенты:
250 г куриной грудки порезать кубиками;
2 красных перца и 2 зеленых перца очистить от семян и порезать кубиками;
20 г огурца (вытащить семена) или лучше сельдерей и 20 г моркови порезать кубиками;
2 зубчика чеснока и небольшой кусочек имбиря раздавить;
10 шт сухого красного перца чили порезать на кусочки длиной ок 2,5 см;
2 перышка зеленого лука порезать на отрезки по 1 см;
20 г сильно прожаренного арахиса.
Способ приготовления
1. Добавить в курицу 0,25 ч.л. соли, 1 ч.л. рисового вина, 1 ч.л. кукурузного крахмала, 1 яичный белок, 0, 5 ст.л. растительного масла. Растительное масло добавить в конце. Все перемешать. Помариновать 5 мин.
2. В разогретый вок налить 3 ст.л. растительного масла, пожарить-потушить курицу. По достижении 80% готовности переложить курицу в отдельную миску.
3. На том же масле в воке поджарить-потушить на медленном огне чеснок, имбирь, и сухой перец чили, затем добавить все овощи кроме зеленого лука и жарить-тушить до 50% готовности, затем добавить немного воды.
4. Добавить в блюдо 2 ч.л. соевого соуса, 2 ч.л. устричного соуса, 0,5 ч.л. соли, 0, 5 ч.л. куриного бульона в гранулах и щепотку сахару.
5. Добавить курицу к овощам и приправить 1 ч.л. сычуанским белым перцем.
6. Добавить зеленый лук и арахис, несколько капель кунжутного масла и 0,5 ч.л. молотого белого перца.

Приятного аппетита!

Жизнь в Китае #4: Гонконг ночью


Огни, знакомства, выпивка, наркотики, проститутки, неоплаченное такси, прогулка по городу, кладбище, пляж…
Еще больше узнать о Гонконге Вы можете посмотрев другие видео об этом мегаполисе.
Стоимость аренды квартир в Гонконге www.youtube.com/watch?v=zPSeyNe_o3o
Заброшенная деревня www.youtube.com/watch?v=CwOql2cPal4
Путеводитель по интересным местам www.youtube.com/watch?v=thjU7coJNIk
Тюрьма и свобода в Гонконге www.youtube.com/watch?v=u66weBlqu2I
Семейный отдых в Гонконге www.youtube.com/watch?v=qEpB63Kn9SI
Революция www.youtube.com/watch?v=bnxaMgRzV9A

Alina UMAMI обзор ГОРУ РОЛЛОВ ДОМА 4 КГ как приготовить суши роллы в домашних условиях пошагово


Суши, Роллы и японская кухня это очень увлекательно, просто и вкусно, сделать дома их очень просто и сегодня мы посмотрим один из популярных рецептов от Alina UMAMI
#суши #роллы #японскаякухня

_____________________________
★ Ножи★ www.samura.ru
★ПРОМОКОД★: burda
★Скидка★: 15%
____________________________________________________________
Этот аппарат сможет сделать круглые роллы всех трех типов. Всё более подробно можете узнать на сайте:
sushirobot.org/ru
____________________________________________________________
Профессиональное оборудования для суши и WOK:
pectopah.ru/catalog/
ПРОМОКОД: Школа сушиста
СКИДКА: 8 % на оборудование, задействованное на курсах
____________________________________________________________
schoolsushi.ru/ — запись в мою Школу Сушиста на Курсы суши повара в Москве.

МОЙ instagram: www.instagram.com/viktorburda/
Вступайте в мою группу в ВК vk.com/viktorburda
Присоединяйтесь к Телеграмм www.t.me/SchoolSushi
Мой магазин: sushipub.ru/
Мой магазин: osushi.su/

Донаты:
Основная ссылка: www.donationalerts.ru/r/viktorburda
__
Поддержать канал webmoney:
Z455027575910 R300893615468
___
Внизу пошаговые рецепты и мастер классы по приготовлению суши и роллов в домашних условиях.

Школа сушиста, мастер класс (уроки) по приготовлению суши, роллов, спайси и т.д.Плейлист:
www.youtube.com/playlist?list=PLfPRkUNvYssjeT1B_DC6KqCvLnDAlveHD

www.youtube.com/watch?v=c3dG1ptXjdQ

Самое масштабное землетрясение Японии и взрыв на АЭС Фукусима. Мир наизнанку - 7 серия, 9 сезон


11 марта 2011 года в Японии произошло землетрясение силой в 9 баллов, повлекшее невероятно сильное цунами, которое разрушило не только прибрежную зону, но и судьбы десятков тысяч людей. В спецвыпуске вы узнаете также о трагедии на АЭС Фукусима, которая коснулась всего мира. Дмитрий Комаров пообщался с очевидцами аварии. Также съемочная группа побывала в зоне отчуждения всего в 10 километрах от атомной станции, чтобы снять уникальные кадры заброшенного города. Смотрите новый выпуск «Мир наизнанку» онлайн на 1 1.

Trip to Japan. Arrival Ceremony at Akasaka Palace, Tokyo on November 9, 1983


Full Title: Trip to Japan. Arrival Ceremony President Reagan and Nancy Reagan at Akasaka Palace on November 9, 1983

Creator(s): President (1981-1989: Reagan). White House Television Office. 1/20/1981-1/20/1989 (Most Recent)
Series: Video Recordings, 1/20/1981 — 1/20/1989
Collection: Records of the White House Television Office (WHTV) (Reagan Administration), 1/20/1981 — 1/20/1989

Transcript: N/A

Production Date: 11/9/1983

Access Restriction(s):Unrestricted
Use Restriction(s):Unrestricted

Contact(s): Ronald Reagan Library (LP-RR), 40 Presidential Drive, Simi Valley, CA 93065-0600
Phone: 800-410-8354, Fax: 805-577-4074, Email: reagan.library@nara.gov

National Archives Identifier:74614483

catalog.archives.gov/id/74614483

Tokyo 4K - Skyline Expressway Sunrise - Rainbow Bridge - Driving Downtown


Thursday morning sunrise drive around the colorful Tokyo Drift style freeway (popularized in movies and TV shows about Japan) and across Tokyos popular Rainbow Bridge (similar to New York Citys Brooklyn Bridge or San Franciscos Golden Gate Bridge). I filmed a sunset version in 60FPS but the quality was not good enough so I redid it early next morning with my original camera setup. Enjoy!
The Rainbow Bridge (レインボーブリッジ ) is a suspension bridge crossing northern Tokyo Bay in Tokyo, Japan. It was built by Kawasaki Heavy Industries, with construction starting in 1987 and completed in 1993. The bridge is 798 metres (2,618 ft) long with a main span of 580 metres (1,903 ft).

The towers supporting the bridge are white in color, designed to harmonize with the skyline of central Tokyo seen from Odaiba. There are lamps placed on the wires supporting the bridge, which are illuminated into three different colors, red, white and green every night using solar energy obtained during the day.

en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Bridge_(Tokyo)

Shuto Expressway (首都高速道路 Shuto Kōsoku-dōro, lit. «Metropolitan Expressway», where shuto also means «capital city») is a network of toll expressways in the Greater Tokyo Area of Japan. It is operated and maintained by the Metropolitan Expressway Company Limited (首都高速道路株式会社 Shuto Kōsoku-dōro Kabushiki-gaisha).

Most routes are grade-separated (elevated roads or tunnels) and central routes have many sharp curves and multi-lane merges which require caution to drive safely. The speed limit is 60 km/h on most routes, but 80 km/h on the Bayshore Route, and 50 km/h on the Inner Circular Route.

All trips on the expressway require a toll be paid. As of 2014, the cash toll for a standard-size car is ¥1300 regardless of distance travelled. Vehicles using the ETC toll-collection system pay a distance-based toll ranging from ¥300 to ¥1300 for ordinary vehicles (see toll price) – in some cases substantially less than the previous fixed-rate toll. Lower cash rates exist for certain radial routes (where there are only a few kilometers of expressway remaining) and ETC users have various time-of-day discounts. For large vehicles, the toll is doubled.

en.wikipedia.org/wiki/Shuto_Expressway

Tokyo, (東京 Tōkyō, ˈtoʊkioʊ) officially Tokyo Metropolis (東京都 Tōkyō-to), is one of the 47 prefectures of Japan. As of 2018, the Greater Tokyo Area ranked as the most populous metropolitan area in the world. The urban area houses the seat of the Emperor of Japan, of the Japanese government and of the National Diet. Tokyo is often referred to as a city but is officially known and governed as a «metropolitan prefecture», which differs from and combines elements of a city and a prefecture, a characteristic unique to Tokyo.

The prefecture is part of the worlds most populous metropolitan area called the Greater Tokyo Area with over 40 million people and the worlds largest urban agglomeration economy. The 23 Special Wards of Tokyo were formerly Tokyo City. The latest estimate in 2019 shows the growing population of Tokyo with 13.9 million people, with the special wards 9.6 million, the Tama area 4.2 million, and the Islands 25,147. As of 2011, Tokyo hosted 51 of the Fortune Global 500 companies, the highest number of any city in the world at that time. Tokyo ranked third (twice) in the International Financial Centres Development Index. The city is home to various television networks such as Fuji TV, Tokyo MX, TV Tokyo, TV Asahi, Nippon Television, NHK and the Tokyo Broadcasting System.

Tokyo ranks first in the Global Economic Power Index and third in the Global Cities Index. The GaWCs 2018 inventory classified Tokyo as an alpha world city  – and as of 2014 TripAdvisors World City Survey ranked Tokyo first in its «Best overall experience» category (the city also ranked first in the following categories: «helpfulness of locals», «nightlife», «shopping», «local public transportation» and «cleanliness of streets»). As of 2018 Tokyo ranked as the 2nd-most expensive city for expatriates, according to the Mercer consulting firm. and also the worlds 11th-most expensive city according to the Economist Intelligence Units cost-of-living survey. In 2015, Tokyo was named the Most Liveable City in the world by the magazine Monocle. The Michelin Guide has awarded Tokyo by far the most Michelin stars of any city in the world. Tokyo was ranked first out of all sixty cities in the 2017 Safe Cities Index. It was also ranked the first in the 2019 safe cities index. The QS Best Student Cities ranked Tokyo as the 3rd-best city in the world to be a university student in 2016 and 2nd in 2018. Tokyo hosted the 1964 Summer Olympics, the 1979 G-7 summit, the 1986 G-7 summit, and the 1993 G-7 summit, and will host the 2019 Rugby World Cup, the 2020 Summer Olympics and the 2020 Summer Paralympics.

en.wikipedia.org/wiki/Tokyo

How To Stretch Shrimp For Tempura - How To Make Sushi Series


Master Sushi Chef Hiroyuki Terada shows you how easy it is to prepare shrimp by stretching it for tempura. This type of shrimp is called nobashi which just means stretched. Of the 3 ways its done, chef prefers the 1st way since to comes out the longest.

Remember to use ice cold water in your batter so when your items are deep fried, the temperature yields a greater reaction and becomes more crunchier.

Again, we wish to thank all of you for watching and commenting on our videos and we hope you enjoy our content.

Follow Hiroyuki Terada:
Facebook: facebook.com/pages/NoVe-kitchen-and-bar/175557962456764
Instagram: www.instagram.com/diariesofamastersushichef/
Twitter: twitter.com/RealSushiChef

Hiros Second Channel:
youtube.com/user/MIAMISPICE68

Cameramans Channel:
www.youtube.com/charlespreston

Watch More Hiroyuki Terada:
Recent Uploads: youtube.com/playlist?list=PLw4w6pxDkwuYuWPKACrEdlFbNXtFK52AU
Popular Videos: youtube.com/playlist?list=PLw4w6pxDkwuZYtstHx4FrAi8ftIz7sPvz
Extreme Series: youtube.com/playlist?list=PLw4w6pxDkwuY19AA30--T67M3K-WGriC8
Low Difficulty Recipes: youtube.com/playlist?list=PLw4w6pxDkwuYWch7Yc_lFyoSU9_M2Lvw5

Support our Patreon page to see exclusive content not seen on YouTube, videos that will make you a better sushi chef, and recipes that will dazzle your tastebuds...Master Sushi Chef Hiroyuki Terada shares his utmost intimate knowledge with you. www.patreon.com/diariesofamastersushichef


As always, we wish to thank all of our fans for spending time here with us on YouTube. Were all humbled and grateful for all of you and for all the sweet, kind and spirited comments. See you in the next episode…

Send fan mail and products to be reviewed to:
Hiroyuki Terada
6815 Biscayne Blvd,
Suite 103-451
Miami, FL 33138

New videos every Sunday and Wednesday!

Business Inquiries: diariesofamastersushichef@gmail.com

— About Master Sushi Chef Hiroyuki Terada:

Master Sushi Chef Hiroyuki Terada is one of the top Japanese Chefs in the entire world and the most popular Japanese chef on YouTube.

At age 10, Terada learned the basics of sushi from his father and then went on to attend RKC Chefs School in Kochi, Japan from 1987-1989. He soon earned a nickname for his fast knife, attention to detail, divine presentation and ability to create new dishes and accents based on traditional Japanese cuisine. After graduating RKC Chef School, he was called to serve under Master Chef Kondo at Yuzuan restaurant in Kochi, Japan from 1989-1992. Mr. Kondo is the master of Kansai style cooking, considered to be the high-end of Japanese cuisine. Terada earned the title Master Sushi Chef by becoming the standing head sushi chef

РЕЛИГИИ В ЮЖНОЙ КОРЕЕ. Подкаст


Наш Patreon — www.patreon.com/theteaparty

Аня в инстаграм — instagram.com/1annapk
Костя в инсте — instagram.com/pakostya

telegram для ваших вопросов и историй: t.me/theteaparty_bot
Сотрудничество — pakostya@gmail.com

таймкоды:
00:00 начало
02:25 Религиозный состав Южной Кореи
03:53 Как мы ходили в церковь в Корее
08:53 Отсутствие налога для церквей. Богатые пасторы
10:22 Каким способом вас могут втянуть в секту?
16:27 Конкуренция между протестантами в Южной Корее
19:15 Проблема с сектами в Корее
23:54 Ислам в Южной Корее. Много ли здесь мусульман?
26:10 Как Костя относится к религиозной вербовке в Корее
29:43 Плюсы быть верующим в Корее

#подкаст #корея